Безплатна доставка над 80 лв.
Липсата на енергия през деня е проблем, с който голяма част от нас се сблъскват, особено при натоварен график и многобройни ангажименти. Ето няколко съвета как да се справите с този проблем и конкретни действия, които може да предприемете още днес.

Какво да правим

1. Консумирайте балансирана храна:
Правилното хранене е ключово за поддържане на енергията. Включете в диетата си пълнозърнести продукти, ядки, семена, плодове, зелени листни зеленчуци, млечни продукти и техните алтернативи, както и риба и птиче месо. Тези храни осигуряват устойчиви източници на енергия, богати на фибри, протеини, здравословни мазнини, витамини и минерали. Закусвайте с тях и яжте по-малки и по-чести порции през деня, за да поддържате постоянни нива на енергия.

2. Редовна физическа активност:
Физическата активност помага за подобряване на кръвообращението и доставянето на кислород до тъканите, което повишава нивото на енергия. Опитайте се да правите поне 30 минути умерена до интензивна физическа активност всеки ден. Това може да бъде разходка, бягане, йога или дори няколко серии упражнения у дома.

3. Внимавайте как и под каква форма консумирате кофеин:
Въпреки че кофеинът може временно да повиши енергията, неправилната му и прекомерна консумация може да доведе до рязък спад на енергията по-късно през деня и да наруши съня ви. Предпочитайте напитки, които съдържат натурален кофеин като гуарана, зелен чай, кафе и йерба мате, вместо тези, които използват синтетичен кофеин (повечето енергийни напитки и фитнес бустери). При възможност, също така е хубаво да комбинирате кофеина с аминокиселината Л-теанин (съдържаща се в зеления чай), която доказано помага да изглади прилива на енергия и да предотврати чувството на изтощение, което често настъпва след прекомерна консумация на кофеин.

Какво да не правим

1. Не пренебрегвайте съня си:
Сънят е основен фактор за поддържане на енергията през деня. Старайте се да спите между 7 и 9 часа на нощ, за да дадете на тялото и ума си достатъчно време за възстановяване. Създайте си рутинни навици преди лягане, като избягвате електронни устройства поне час преди сън и се уверите, че спалнята ви е тъмна, тиха и прохладна.

2. Не пропускайте почивките:
Работата без почивки може да изтощи и най-силните организми. Правете кратки почивки на всеки 1-2 часа работа, за да се раздвижите и да дадете почивка на ума си. Дори 5-10 минути разходка или няколко минути дълбоко дишане могат да ви помогнат да се почувствате по-свежи и концентрирани.

3. Избягвайте високото съдържание на захар в храните:
Храните с високо съдържание на бяла захар могат да доведат до бързо повишаване на нивото на кръвната захар, последвано от рязък спад, който ще ви накара да се чувствате уморени и гладни. Опитайте се да ограничите консумацията на сладкиши, газирани напитки и обработени храни. Заменете ги със здравословни закуски като ядки, плодове и зеленчуци.

Бонус съвет

В реалния живот, не винаги е възможно да следваме всички изброени съвети, но за жалост работата не пита – знаем го от личен опит… Точно затова създадохме DOZZA Energy.

DOZZA Energy e ново поколение енергиен шот, който съдържа само доказани и безопасни натурални съставки, които работят заедно, за да ти дадат плавен и дълготраен прилив на енергия без да компрометират здравето ти. Всеки шот има уникален плодов вкус и ти носи еквивалента на кофеин от 1.5х чаши еспресо и на Л-теанин от 10х чаши зелен чай. Шотовете ни не съдържат добавена захар, изкуствени подсладители, консерванти или други вредни съставки, които ще намерите в стандартните енергийни напитки на пазара.

Следващият път, когато имате нужда от малко помощ срещу умората през деня, не посягайте към газирана напитка или сладкиш, а опитайте DOZZA Energy – ще се радвате, че го направихте!